Miért jó mákot enni ha fogyózol vagy fogyni akarsz? Persze mákot enni mindig jó:), de a fogyókúrában is fontos szerepe lehet.
Na nézzük:
1. Finom íze van. Ha nem szereted az erős mák ízt, próbáld ki a fehér mákot, Pirítva isteni!:)
2. Alacsony a glikémiás indexe, mégis laktat.
3. Viszonylag magas a rosttartalma, a mák ötöde rostanyag. Nem kicsit pucolja ki a beleket. (Persze ez nem csak a fogyókúrázóknak jó, hanem mindenkinek!)
Aztán a rengeteg ásványi anyag, ami kicsit felturbózza a szervezeted és amit mindenki tud: igen a csontokra is nagyon jó hatással van, hiszen a benne lévő kalcium felszívódását, a kötésben lévő foszfor felturbózza, így nagyon hatékonyan épül be a csontokba, nem véletlen, hogy évszázadok óta fogyasszák csontritkulás ellen.
És! Nem csak cukorral lehet fogyasztani! Rengeteg cukorhelyettesítő termék van a piacon, amivel bátran lehet kísérletezni, de akár még alacsonyabb cukortartalmú gyümölcsökkel is párosítható.
Szóval a mák egy igaz superfood. Ha rendszeresen fogyasztod, akkor nagyon jót teszel a szervezetednek. Persze itt is a mértéken van a hangsúly. Mákmérgezést nem fogsz kapni:), de az ókori görögök óta tudjuk, hogy az "arany középút" a legjobb megoldás.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.