Fehér mákos ropogós ostya, avagy a mákos gubán túl is van élet:)
A mákos tésztán és a mákos gubán túl nincs élet, élet legalábbis sokan így gondolják, pedig a mák számtalan lehetőséget rejt magában, különösen a fehér mák.

Ezt bebizonyítandó, hoztunk egy sós receptet, ami különleges íze miatt kedvence lesz majdnem mindenkinek.

20dkg szobahőmérsékletű vajat összekeverünk 30dkg liszttel (12 dkg fehér mákliszt, 18 dkg búzaliszt, lehet gluténmentes is) ), 125ml langyos vízzel és másfél teáskanál sóval. Száraz serpenyőben megpirítunk 3 ek fehér mákot (pörgetni kell és nagyon gyorsan készen van), amikor már halvány aranybarna azonnal le kell venni a tűzről. Ha az ember kibírja, hogy a pirított fehér mákot ne egye meg, mert annyira finom és annyira különlegesen jó íze van:), akkor tegye bele a keverékbe. Ezt az egészet összegyúrjuk, kapunk egy puha tésztát, ha ragadna, akkor egy kis lisztet adhatunk hozzá és hagyjuk fél órát állni. Utána kis golyókat formálunk és ostyasütőben kisütjük. (Az ostyasütő a világ egyik legjobb találmánya a mákdarálón kívül:)))
A bejegyzés trackback címe:
https://makvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7018793334
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.