Hidd el megéri azt a kis fáradtságot, mert a bolti nudli a kanyarban sincs a házihoz képest...
Így csináld: Megfőzünk krumplit héjában, és amikor levettük a héját, úgy kell 1 kg-nak lennie. Még melegen krumplinyomón átnyomjuk, terítsük szét egy gyúródeszkán, sózzuk meg és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt: kell bele 1 tojás és 30dkg liszt. Összegyúrjuk. Vágjunk egy darabot a tésztából, amit kb 2cm vastag rúddá sodrunk lisztezett a deszkán, majd a rudakat kicsi darabokra vágjuk (kb 1cm hosszú), majd a tenyerünkkel nudlivá söndörítjük, majd a lisztezett deszkán a nudlikat szétterítjük, ne érjenek egymáshoz. Lobogó forró vízbe (fontos!) dobjuk a nudlikat és kifőzzük. Ha kifőtt hideg vízzel leöblítjük, hogy a belső fövése megálljon. Egy lábasban olvasztunk vajat és a kész nudlikat átforgatjuk benne.
Finom mákkal jól megszórjuk plusz egy kis porcukor és nyami:) Csak minőségi mákot használj, különben elrontod az egészet, pl. a miénket:) Hidd el nem bánod meg! makshop.hu
A képen jobb oldalon fehér mákkal borítottuk, úgyis finom, de eheted lekvárral is, dióval is. Minőségi vegyszermentes fehér mákunk is van, kattints a makshop.hu-ra és meglátod:)
BÓNUSZ:)
Tipp: ha kacsazsírban forgatjuk meg és összekeverjük pirított hagymával vagy szalonnával vagy mindkettővel úgy is isteni:)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.